STARLİÇE & CENNET KUŞU
Birçok kişinin şimdiye kadar belki de denk gelmediği ama görenlerin yaprakları ve çiçekleriyle kendine hayran bırakan Cennet Kuşu bitkisiyle tanışmaya ne dersiniz? Görkemli görüntüsüyle kendine hayran bırakan starliçe bitkisi, cennet kuşu veya turnagagası olarak bilinir. Bilimsel adı “Strelitzia regina” dır. İç mekan bitkisi olan starliçe evlerinizin ve iş yerlerinizin vazgeçilmezi haline gelecek!
Mini boylardan dev boylara kadar ulaşan, çoğu kişi tarafından çiçek açmayan bir bitki olarak bilinen bu bitki, açtığı çiçeklerin formunun kuşu anımsatması nedeniyle cennet kuşu adını almıştır. Çiçeğinin renkleri genellikle turuncu ve mavi renktir. Nadiren de olsa beyaz renkli çiçeğini görmek mümkündür. Özgürlüğün çiçeği olarak bilinen starliçe ihtişamı, sevgiyi ve sadakati temsil eder. Kendisine has yapısı ile güzel anlamları olan, görünüş itibarıyla diğer çiçeklere benzemeyen, tropik bir çiçektir. Sevgiyi ve sadakati temsil ettiğinden romantik bir armağan haline gelmiştir. Ayrıca bu asil bitki erkeklere hediye edilen tek çiçek olarak anılmaktadır.
Gelelim bu güzel bitkinin bakım ihtiyaçlarına;
Starliçe çiçeği nemli ortamı çok sever; fakat bu çok sulanmaktan hoşlandığı anlamına gelmez. Toprağı kurumaya başladığı zaman su verilmesi gerekir. Elinizle toprağını kontrol ettikten sonra sulama işlemini yapabilirsiniz. Yaz aylarında haftada bir kez, kış aylarında ise on günde bir sulanması yeterli gelecektir. Verdiğiniz suyun dinlendirilmiş, oda sıcaklığında bir içme suyu olması çok önemlidir.
Starliçelerin keyfinin yerine gelmesi için yapraklarının tozunu nemli bir bezle silerek hem keyiflenmelerini hem de sağlıklı gelişim göstermelerini sağlayabilirsiniz.
Direkt güneş ışığına maruz kalmayı sevmez starliçeler ancak bu ışık sevmedikleri anlamına da gelmez. Ne kadar çok ışık alırlarsa o kadar hızlı gelişim gösterirler. Bir starliçe bakarken bitkilerin alışılmış ihtiyaçlarının dışında dönem dönem yapraklarının değiştiğini, görüntüsünün olağan halinden farklı olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Bu durumlar ile ilgili sorularınızın cevaplarını yazımızın devamında bulacaksınız.
Bitkimin yaprakları neden yırtılıyor?
Starliçenizin yapraklarının büyüdükçe yırtılması, onların doğası gereği normal bir durumdur. Işığı ve rüzgarı geçirerek diğer yapraklarına ulaştırır.
Starliçe bitkim neden hep ortadan yaprak veriyor?
Bitkiniz her zaman ortadan yeni yaprak verecektir. Bunun nedeni ise starliçe bitkisinin formunu tüm taraflarında eşit olarak koruma isteğidir.
Starliçemin yaprakları neden kıvrılıyor?
Starliçe bitkisinin yapraklarının kıvrılması yeteri kadar nem ve sıcaklık alamadığına işaret eder. Böyle zamanlarda nemli bir bezle starliçenizin yapraklarını silebilirsiniz.
Cennet kuşu bitkisi gibi bulunduğu ortama tropikal etki katan bitkiler için www.greenmall.com.tr web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.