Bahçe Depolamasına Dair Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Eğer dek veya terasınız  karışık hissettiriyorsa, bu alanı verimli kullanma olasılığınız düşecektir. Sıkışık veya düzensiz bir teras alanı, dışarıda eğlence, yemek pişirme ve yemek yeme gibi etkinlikler için alanı kullanmayı zorlaştırabilir. Eğer dağınık arka bahçe alanınıza bakmaktan bıktıysanız, sorunun altında yatan nedeni bulun ve yolunuzdaki istenmeyen karmaşıklığı temizleyin.

Dek veya terasınız arkasına depolama çözümleri eklemek, karmaşa sorununu çözmenin basit bir yoludur. Dek veya terasınızdaki depolama alanını nasıl artıracağınızdan emin değilseniz, kurabileceğiniz birkaç arka bahçe depolama çözümünü keşfetmek için aşağıdaki bilgileri okumanızı tavsiye ederiz.

 

Dış Mekan Depolama Bankı

Dış mekan depolama bankları, stil, konfor ve depolamayı aynı anda çözen en iyi ürünlerin başında gelmektedir. Depolama bankları, iki yaygın dek veya teras sorununu çözmeye yardımcı olur: depolama eksikliği ve oturma alanı eksikliği. Dış mekan bankı, standart bir depolama kutusuna çok benzer görünse de, minderli veya düz bir üst kısmı oturmak için kullanılır ve üst minder veya kapak ek depolama bölmesini açmak için kaldırılır.

Pazarda birçok depolama bankı bulunmasına rağmen, bu depolama çözümlerinin en iyi yanlarından biri bunların kolayca yapılabilir ve özelleştirilebilir olmasıdır. Her ev sahibi, kendi mükemmel ölçüleri, oturma tercihi, ahşap, boya rengi ve daha fazlası ile kendi DIY bankını özelleştirebilir. Ve çünkü çok şık ve işlevsel oldukları için, bir deck üzerinde birden fazla depolama bankına sahip olabilirsiniz.

 

Bahçe Depolama Kulübesi

Terasınızda fazla bahçe mobilyası ve diğer hacimli eşyaları temizlemek için bir yer arıyorsanız, bir bahçe depolama kulübesine yatırım yapmayı düşünmelisiniz. Dış mekan kulübeleri çeşitli tarzlarda, malzemelerde ve boyutlarda gelir, bu da neredeyse herkesin bahçesine uygun bir depolama kulübesi bulabileceği anlamına gelir. Eğer bir DIY zorluk seviyesini seviyorsanız, kendi bahçe kulübenizi inşa etmek için gerekli malzemeleri toplayabilirsiniz.

Depolama kulübeleri genellikle içinde ayakta durmak için yeterince yüksektir, bu da onları şemsiyeler, tiki meşaleler, süpürgeler, tırmıklar, çim biçme makineleri ve daha fazlası gibi bahçe aletleri ve mobilyalarını saklamak için kullanışlı hale getirir. Depolama kulübesi ile, bunları kullanmadığınızda bahçenizin etrafına bu öğeleri saçmanıza gerek kalmaz.

 

Depolama Kulübesi Rafı

Depolama kulübenizi kurduktan sonra, başka bir karmaşıklık çözümünü ortaya çıkarırsınız: ağır raf sistemleri. Raflar, ek depolama alanınızın terasınızda aynı karmaşa sorunlarını yaşamamasını sağlamak için depolama kulübenizin dikey alanını kullanmanıza yardımcı olur. Hazır satın aldığınız depolama kulübesi raf sistemleri ile donatılmamışsa, doğru malzemelerle kendi rafınızı kurabilirsiniz.

Başlamak için, asmak istediğiniz ağırlığı yeterince destekleyecek raf askıları seçmeniz gerekecektir. Ağır ekipman, depolama kutuları, bahçe dekorasyonları ve diğer hacimli eşyaları asmak istiyorsanız, ağır sanayi tipi raf askıları seçtiğinizden emin olun.

Dış Mekan Dolabı

Dış mekan dolabı, bir depolama kulübesine benzerdir, ancak bu modeller genellikle tam bir kulübenin yarısı kadar büyüklüktedir. Bu, onları dek veya terasınız etrafında biriken küçük eşyaları ve karmaşayı saklamak için mükemmel boyutta yapar. Hacimli teras mobilyaları veya bahçe ekipmanları için tüm depolama kulübesi alanına ihtiyacınız yoksa, bir depolama dolabı çeşitli dış mekan aksesuarları için mükemmel bir seçenek olabilir.

Dış mekan dolapları, arka bahçe depolama seçeneklerinize hırsızlık veya hayvanların girişimlerinden endişe duyuyorsanız bir kilit veya başka bir kilit sistemi ile donatılmıştır. Bu güvenlik önlemi ayrıca ekstra sağlamlık ve dış etkenlerden ve diğer dış mekan koşullarından koruma sağlar.

Teras Altı Depolama

Arka bahçe terasınınız altındaki alanı ek depolama için kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Terasınız yeterince yüksekse, daha büyük eşyaları bile saklayabilirsiniz. Terasınızın yanlarını kaplamak ve göz zevkinizi bozmamak için eteklik ve bir depolama kapısıyla bile teras altı depolama yapabilirsiniz. Teras altı depolama, yıl boyunca erişmeniz gerekmez olan mevsimsel arka bahçe eşyaları veya dekorasyonlar için idealdir.

Bu çözüm, geleneksel bir depolama kulübesi veya banktan daha erişilebilir değildir. Bu nedenle, teras altı depolaması tek depolama çözümü ise, daha kullanışlı eşyalarınızı saklamaktan kaçınmanız daha iyi olabilir.

Dış Mekan Barı veya Mutfak Depolama

Arka bahçe dek veya terasınızda  bir alanınız varsa, bir dış mekan barı veya mutfak ek depolama fırsatı olarak da hizmet edebilir. Birçok dış parti barı, arka bahçe malzemelerini veya bar gereçlerini saklamak için kullanabileceğiniz raflara sahiptir. Bahçe mutfakları ve ızgaralar genellikle depolama bölmeleri ve dolaplar da içerir. Bir dış mekan barı, yakınlarda kurulmuş taburelerle birlikte taşınabilir bir bar kadar basit olabilir. Bu tür bir kurulum, eğlenceli seven ev sahipleri için mükemmeldir ve arka bahçe alanlarını daha fazla kullanmak isteyenler içindir.

Size Uygun Depolama Çözümünü Nasıl Seçersiniz?

Bu seçeneklerle, bahçeniz için hangi çözümün en iyisi olduğunu seçmek zor olabilir. İlk olarak, dek veya terasınız etrafındaki karmaşayı analiz etmek için bir adım geri atın. Hangi eşyaları temizlemek istersiniz? Onların boyutunu ve hacmini not edin.

Daha büyük veya daha ağır eşyaları saklamak istiyorsanız, askı aparatlarıyla büyük bir depolama kulübesi gerekebilir. Ancak, elinizde bir sürü küçük araç ve aksesuar varsa, yalnızca bir depolama dolabı veya dış mekan bankı ihtiyacınız olabilir.